Podiumbouwer

De organisatie 

Stichting Stad als Podium (SAP) heeft als doel een eigentijdse, gevarieerde jaarprogrammering van de podiumkunsten in Harderwijk neer te zetten, die van culturele, sociale en economische waarde voor de stad is. De programmering bevat zowel professionele als semiprofessionele en amateurkunst en wordt geprogrammeerd op diverse binnen- en buitenlocaties in de hele stad. Dit doet zij in samenwerking met haar partners en het netwerk, bestaande uit diverse culturele organisaties en leveranciers in en om Harderwijk. SAP maakt als netwerkorganisatie vernieuwing binnen de podiumkunsten mogelijk en sluit aan bij de actuele trends in de culturele sector. De podiumbouwer voorziet de organisatie van elan en energie. Als aanjager van de club loop je voor de troepen uit!

De functie 

In de rol van podiumbouwer ben je de spin in het web van cultureel Harderwijk. Als voorzitter van enin samenwerking met de programmaraad, zorg je voor een innovatieve programmering en vermarkt je podiumkunsten. Je zorgt dat de gestelde kaders worden nageleefd, zoals spreiding in locatie en periode en variatie in disciplines en doelgroepen. Ook zorg je voor cross-overs met andere kunstdisciplines en bouw je bruggen naar de horeca, het onderwijs en de zorg. Je koopt voorstellingen in, ondersteunt en stimuleert partnerorganisaties bij de organisatie van hun eigen voorstelling of cultureel evenement bij voorkeur in co-creatie. Je bent verantwoordelijk voor het hele proces, van A tot Z, en wordt daarbij ondersteund door een administratieve kracht, projectassistenten, marketeers en de partnerorganisaties van SAP.  

Het is een zeer uitdagende functie, waarbij je wordt aangesproken op zowel je artistieke kwaliteiten als coördinerend en organiserend vermogen. Je bent een projectmanager pur sang, en zorgt dat alles op rolletjes loopt binnen de gestelde deadlines en budget.  

De functie vraagt een tijdsinvestering van ca. 24 – 32 uur per week. Mogelijk incidenteel ook ’s avonds of in het weekend, afhankelijk van geplande voorstellingen en evenementen. Het salaris bedraagt minimaal € 2745 en maximaal € 4151 bij een fulltime aanstelling (gebaseerd op cao Kunsteducatie, schaal 10). Op zzp-basis is mogelijk binnen de gestelde financiële kaders.  

Functie-eisen

Herken je je in onderstaande punten? Dan zoeken wij jou!  

• Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond  

• Je hebt kennis van en affiniteit met de culturele sector en hebt een visie op podiumkunsten in een veranderende samenleving

• Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met het programmeren en/of organiseren van podiumkunstvoorstellingen en evenementen  

• Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met projectmanagement

• Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met leidinggeven aan teams of coördinerende taken  

• Je werkt gestructureerd en planmatig 

• Je bent een netwerker, verbinder en een echte team player 

• Je bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig  

• Je bent bekend met het culturele veld in Harderwijk en woont in Harderwijk of omgeving (maximale reisafstand: één uur) 

Jouw competenties  

• Organisatiesensitiviteit en politieke sensitiviteit 

• Netwerken, draagvlak creëren en verbinden  

• Coördineren en overzicht houden 

• Organiseren 

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze functie en denk je binnen het profiel te passen? Reageer dan voor dinsdag 6 april 2021 door een korte motivatie en CV te sturen naar sollicitaties@stadalspodium.nl. De eerste ronde gesprekken staan gepland op 14 en 15 april 2021 (middag en avond). Eventuele vragen over de vacature kun je stellen aan Anton Binnenmars via 06-55570213 of a.binnenmars@stadalspodium.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.