Zomertentoonstellingen Stadsmuseum & Marius van Dokkum museum

Carla kogelman – magische wereld van kinderen centraal

Carla Kogelman zet in haar werk kinderen centraal. Haar series van kinderen zijn uniek en laten hun leefwereld van binnenuit zien. We zien ze thuis, aan het spelen, op vakantie, met vriendjes of in de setting van het gezin. 

Stadsmuseum Harderwijk toont drie series van Kogelman die voor het eerst gelijktijdig te zien zijn. Drie verdiepingen, drie fotoseries, drie gezinnen. De serie ‘ich bin Waldviertel’ toont Hannah, Alena en andere kinderen die jaarlijks hun vakantie in het arcadische Oostenrijkse Merkenbrechts doorbrengen. In de serie die Kogelman maakte van de Utrechtse drieling Soesja, Morris en Tex, zie je kinderen die van hun ouders alle ruimte krijgen om te ontdekken wie ze zijn. En de Amsterdamse Josline en Loïs – centraal in de derde serie – verhuisden met hun ouders naar Benin en bouwen daar als kinderen van expats een nieuw leven op.

Datum & tijd
19 mei t/m 1 september 2019

Locatie
Stadsmuseum, Donkerstraat 4, Harderwijk

Tickets
Volwassenen: € 7,50, combiticket Marius van Dokkum museum: € 12,00
Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 4,00, combiticket Marius van Dokkum museum: € 6,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

Meer info
stadsmuseum-harderwijk.nl


Hardop lachen bij marius van dokkum

Een museum waar hardop gelachen wordt, waar wildvreemden met elkaar in gesprek raken voor een schilderij en waar kinderen net zo veel plezier aan kunst beleven als grote mensen. Dat is uniek. Dat is het Marius van Dokkum Museum.

De doeken van Marius van Dokkum zijn humoristisch en worden bevolkt door eenvoudige mensen in hun eigen leefomgeving; mensen die ondanks – of juist dankzij – hun eigenaardigheden sympathiek overkomen.  Eén dag in de week is de kunstenaar zelf in het museum te vinden. Dan werkt hij op de atelierzolder aan zijn moderne interpretatie van de Nachtwacht. 

Datum & tijd
Doorlopend

Locatie
Marius van Dokkum museum, Academiestraat 7, Harderwijk

Tickets
Volwassenen: € 7,50, combiticket Stadsmuseum: € 12,00
Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 4,00, combiticket Stadsmuseum: € 6,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

Meer info
mariusvandokkummuseum.nl