Podiumspektakel, het verraad van Herderewich

Stel je eens voor: een -hopelijk- mooie zomeravond. Op het Kloosterplein zoek je een plekje op de grote tribune. Om half negen voeren muziek, zang, dans, theater en verrassende elementen je terug naar het jaar 1446. Harderwijk, toen nog Herderewich geheten, was een belangrijke Hanzestad in dat jaar. Zó belangrijk zelfs, dat allerlei edelen uit Duitsland en Holland naar Harderwijk togen om een lang lopend conflict te beëindigen door het ondertekenen van de Vrede van Herderewich. 

Was het maar zo eenvoudig. De verdwijning van een kogge uit de stad zorgt voor nieuwe onenigheid. Beide partijen verdenken de andere partij ervan iets met die verdwijning te maken te hebben om zo het vredesproces te dwarsbomen. En door dit alles heen speelt zich het verhaal af van de vrouwen van Herderewich: Anna, de zwangere vrouw van de kapitein die toch blijft hopen op een terugkeer van haar Gijsbert. Eleonora, die als vrouw van de schout haar invloed en aanzien wil uitbreiden. Katharina, die moet kiezen tussen haar hart en haar verstand…

Datum & tijd
4, 5 en 6 juli 2019, 20.30 uur

Locatie
Kloosterplein, Harderwijk

Tickets
€ 24,50 per stuk. Verkrijgbaar via de website of bij Primera, Luttekepoortstraat 8 in Harderwijk. 

Meer info
podiumspektakel.nl