Urban weekend

Als onderdeel van het Happy Camper festival brengt Stad als Podium een aantal toffe Urban activiteiten. Leer bijvoorbeeld meer over grafitti, street art en kunstenaars als Keith Haring en Banksy in het Stadsmuseum. Of ga op het festivalterrein de strijd aan met dansers van over de hele wereld tijdens de ‘Get Down in Boogie Town pt. 2’ dancebattle. 

SoulCYPHER

SoulCypher behoort tot de top van dansbattle-evenementen in Nederland. Uit de hele wereld komen urban dansers naar SoulCypher om de strijd met elkaar aan te gaan. ‘Het is een belangrijk platform voor dansers, een plek waar dansers zich kunnen laten zien en zich kunnen meten met anderen,’ vertelt mede-organisator en oprichter Ruben Chi. ‘Het is bedoeld voor professionals en amateurs, voor jong en oud. Het draait allemaal om de uitwisseling.’ 

Schrijf je in op het festival terrein en ga de strijd aan, of kom langs en dans mee op de zijlijn van deze fantastische battles waar Funk en Soul centraal staan! 

Datum & tijd
22 juni 2019, 12.00 – 18.00 uur

Locatie
Happy Camper Festival, Stadscamping Harderwijk

Tickets
Vrij entree. Deelnemen aan de dans battle kost € 10. Schrijf je hiervoor in op het festivalterrein.

Meer info
facebook.com/happycamperfestival
facebook.com/soulcypherbattle
facebook.com/stadalspodiumharderwijk


LEZING ‘GEKKEN & DWAZEN..’

Graffiti (het illegaal beschilderen of bekladden van gebouwen en muren) is bijna letterlijk ‘zo oud als de weg naar Rome’ en is tegenwoordig niet weg te denken uit ons moderne straatbeeld. Door sommige mensen wordt het nog steeds ervaren als een vorm van overlast; zij spreken liever over bekladding en vandalisme dan over kunst. Volgens kunsthistorica Drs. Muriel de Beer heeft de graffiti als kunstuiting wel degelijk een bestaansrecht. Zij zal haar mening toelichten in een flitsende lezing die speciaal voor dit Urban Weekend is samengesteld. 

Datum & tijd
22 juni 2019, 15.30 uur

Locatie
Stadsmuseum, Donkerstraat 4, Harderwijk

Tickets
€ 2, op vertoon van de Museumkaart gratis. Aanmelden kan via info@stadsmuseum-harderwijk.nl o.v.v. het aantal personen.

Meer info
stadsmuseum-harderwijk.nl